Φυσικοθεραπεία
TECAR

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες (Tecar Therapy) είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος η οποία μέσω της μεταφοράς ενέργειας χωρίς ακτινοβολία, είναι σε θέση να διεγείρει και να επιταχύνει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης και επούλωσης των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη, επιταχύνοντας έτσι την αποκατάσταση της κινητικής λειτουργίας.

Αρχές λειτουργίας:

Η παραγωγή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας υψηλής συχνότητας η οποία μεταδίδεται διαμέσου των ιστών προκαλεί μοριακές δονήσεις οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή ενδογενούς θερμότητας καθώς και την αύξηση της αιματικής ροής και του μεταβολισμού των κυττάρων σε τοπικό επίπεδο, η οποία συμβάλλει τόσο στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής όσο και στη λεμφική παροχέτευση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση των φυσιολογικών διεργασιών που θα πραγματοποιούσε ο οργανισμός προκειμένου να ανταπεξέλθει και να επουλώσει τον τραυματισμό.

Η θεραπευτική διαδικασία είναι ιδιαίτερα ευχάριστη για τον ασθενή λόγω του τοπικού θερμικού αποτελέσματος στην περιοχή θεραπείας, της μυικής χαλάρωσης  και της άμεσης ανακούφισης από τον πόνο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο